Școala altfel în Parohia Posta – Maramureș

În vinerea de Florii, astăzi, 6 aprilie 2012, copiii din satul Posta împreună cu doamna învățătoare și doamna educatoare au participat, de la ora 8:00, la slujba Acatistului Sfântului Nectarie al Eghinei, al doilea ocrotitor al bisericii parohiale.Toți copiii s-au spovedit și s-au împărtășit, alături de cadrele didactice, iar la ieșire fiecare copil a primit câte o iconiță cu Sfântul Luca al Krimeii, câte o sticlă cu Aghiazmă Mică pe care să o ducă acasă părinților lor, precum și bomboane, a precizat părintele Dorin Tamaș.

În continuare, s-a vizitat biserica monument istoric „Sf. Prooroc Ilie”, unde li s-a vorbit despre frumusețea atât a bisericii cât și a iconostasului care este unicat prin frumusețe în Protopopiatul Chioar, biserica monument datând din 1675. După vizitarea bisericii monument copiii alături de cadrele didactice au vizitat și Paraclisul „Sfântul Grigorie Decapolitul” de la oficiul parohial, unde copiii s-au închinat veșmântului sfântului primit de la Mănăstirea Bistrița Vâlcii, în anul 2008.

La plecare copiii au promis că, împreună cu părinții și cadrele didactice, vor veni de la ora 17:00, la Liturghia Sfântului Grigorie Dialogul, unde vor cânta pricesne religioase.

Comentarii Facebook


Știri recente