Schitul Tămand din Arhiepiscopia Aradului

La pomenirea Așezării veșmântului Născătoarei de Dumnezeu în Vlaherne și a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, sâmbătă, 2 iulie, Schitul cu hramul Veșmântului Maicii Domnului Tămand din arhiepiscopia Aradului și-a serbat hramul. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de soborul diaconilor și preoților, în prezența unui număr mare de credincioși, după cum a precizat părintele Mircea Bupte.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a subliniat semnificația sărbătorilor Maicii Domnului, în strânsă legătură cu rolul Școlii în formarea tinerei generații, devenind pildă pentru creșterea copiilor de către toate mamele. Pomenirea așezării veșmântului Maicii Domnului dă prilej a cugeta la sensul adânc al cămășii lui Hristos, cea necusută, dintr-o singură țesătură, simbol al unității Bisericii, unitate pe care nu o putem avea decât în legătură cu Capul ei, Hristos. Maica Domnului veghează la călătoria oamenilor pe pământ așa cum și mamele veghează la creșterea copiilor lor și e mare bucuria că cinul monahal din Arhiepiscopia Aradului a dăruit importanța deosebită cinstirii sărbătorilor Maicii Domnului – Veșmântului, astăzi, 2 iulie, Brâului ei, la 31 august și Acoperământului sau Omoforului ei, la 1 octombrie, prin așezarea mănăstirilor sub protecția odoarelor Maicii Domnului.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a menționat legătura pe care înaintașii poporului nostru au avut-o cu Biserica lui Hristos, la loc de cinste Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt. Atunci când biruia oștirile păgâne se întorcea către Dumnezeu cu gând de recunoștință, materializat în atâtea mănăstiri ctitorite de marele Voievod.

La final Înaltpreasfințitul Timotei a adresat cuvânt de binecuvântare tuturor pelerinilor prezenți la sărbătoarea hramului schitului din Tămand, cu dorirea ca Maica Domnului să-i ocrotească și să-i călăuzească pe toți.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Parohiei Arad Micălaca Veche.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…