Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova în haine de sărbătoare

Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului alături de un numeros sobor de preoți și diaconi va sfinți sâmbătă, 3 septembrie, pictura ce împodobește biserica schitului „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova, dup cum ne informează episcopiacaransebesului.ro.

Aflat într-un peisaj mirific, Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova a fost înființat la data de 1 octombrie 2009, fiind primul așezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântul Dionisie Exiguul. Acesta a fost ctitorit de către domnul Ionesie Ghiorghioni în memoria și veșnica pomenire a fiului său Dionisie Ghiorghioni trecut prematur în lumea drepților. La prăznuirea primului hram al schitului, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului a târnosit, la data de 1 septembrie 2010, biserica cu hramul „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul”.

Fiind situat într-un peisaj montan pitoresc pe valea Bistrei, Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” – Bucova este păstorit de părintele Calinic Stângă. Acesta cuprinde biserica schitului construită în stil moldovenesc și un corp de chilii. Schitul de la Bucova este al XIX-lea așezământ monahal din Episcopia Caransebeșului și împletește frumos cununa vieții monahale duhovnicești din această Eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Un nou protopop la Bălţi: Pr. Dorian Revenco

Părintele Dorian Revenco este noul protopop de Bălţi. Clericul a fost prezentat de PS Antonie în noua demnitate, marţi, cu ocazia organizării conferinţei pastoral-misionare „Cimitirul – spaţiu de cugetare la viaţa veşnică”. Evenimentul a avut…