Schitul Sfânta Ana de la cota 1400 din Sinaia și-a sărbătorit hramul

Astăzi, 9 septembrie, de sărbătoarea Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana, schitul Sfânta Ana de la cota 1400 din Sinaia, județul Prahova, și-a sărbătorit hramul.

La Sfânta Liturghie a participat, ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, părintele arhimandrit Clement Haralamb și părintele arhimandrit Antim David, mare ecleziarh al Catedralei Patriarhale din Capitală, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi. Schitul Sfânta Ana este metoc al Catedralei Patriarhale din București.

Schitul Sfânta Ana a fost ridicat în anul 2003, în apropierea locului unde, în urmă cu cinci secole, exista un schit cu același hram.

Biserica Schitului Sf. Ana a fost sfințită în luna august a.c. de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în prezența a peste 1000 de credincioși care au participat la slujbă.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…