Schitul Iezer-Vâlcea își sărbătorește mâine Ocrotitorul

Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește mâine, 23 noiembrie, pe Sfântul Cuvios Antonie de la Iezer-Vâlcea. El a trăit în timpul domniei lui Matei Basarab și a lui Constantin Brâncoveanu, după care, s-a retras la Schitul „Iezer”, din județul Vâlcea, pe care l-a reconstruit în anul 1700.

A trecut la Domnul la 23 noiembrie 1719, la vârsta de 92 de ani, iar cinstitele sale moaște au fost descoperite în anul 1950. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât canonizarea Sfântului Antonie în 1992. Moaștele Sfântului Antonie se află în prezent la schitul Iezer.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului: „Pentru nevoința Sfântului Cuvios Antonie, pentru posturile, privegherile, rugăciunile și multele sale osteneli, a primit de la Dumnezeu darul mai-înainte-vederii și al tămăduirii. După 28 de ani de aspră nevoință și sihăstrie, Cuviosul Antonie Sihastrul bine-plăcând lui Dumnezeu și-a dat sufletul în brațele Lui, înainte de anul 1714”.

Schitul „Iezer” se află la o distanță de 5 kilometri de satul Cheia și la aproximativ 13 kilometri de șoseaua Râmnicu Vâlcea – Băile Olănești, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente