„Schimbarea la față” prăznuită la Parohia Ștefan cel Mare

În ziua praznicului Schimbării la față a Domnului, Sâmbătă 6 august 2011, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a oficiat Sfânta Liturghie la Parohia Ștefan cel Mare, Protoieria Corabia, după cum ne informează episcopiaslatinei.ro.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a ținut un cuvântul de învățătură, arătând că minunea de pe Tabor poate fi înțeleasă ca teofanie, dar și ca transparență a lumii nevăzute: „Așadar, Schimbarea la față ne sugerează și ea o revelație treimică în care, deși nu Se arată Celelalte două Persoane Divine, apar cei doi profeți: Moise, ca cel ce așa a grăit cu Dumnezeu încât fața i-a strălucit dumnezeiește când a primit din mâinile Lui Legea (Ieș. 34, 29-35), și Ilie, ca cel cu duhul și cu puterea neîntrecute (Lc. 1, 17) și zburând prin văzduhurile cele cerești în foc.

Încă un lucru, foarte important! Evanghelia praznicului ni-L revelează de astă dată pe Iisus Hristos întru-un mod cu totul deosebit. Ne dă o altă idee despre dumnezeirea Lui, dar, ne dă o idee și o imagine și despre o lume pe care noi o cunoaștem prea puțin și „în oglindă” (1 Cor. 13, 12). Despre o lume pe care îndeobște o lăudăm cu toții, dar de care — pentru că o cunoaștem insuficient — adeseori fugim, cel puțin la nivelul subconștientului, dacă nu și prin atitudinea noastră în general, căci prin faptele, cuvintele și gândurile noastre adeseori arătăm că nu o iubim îndeajuns. O lăudăm, dar nu o iubim! O dorim, dar nu părem convinși de asta! Este lumea cealaltă…”, a spus Preasafinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente