Schimbarea la Față la Parohia Amara II, Prot. Slobozia

În ziua când Biserica Ortodoxă Schimbarea la Față a Domnului, la 6 august 2012, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Schimbarea la Față” din localitatea Amara, Protopopiatul Slobozia.

Din soborul slujitor au făcut parte și preacuviosul părinte arhimandrit Rafail Mîț, exarhul mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici, iar răspunsurile la strană au fost date de corul „Sfântul Mare Mucenic Mina” al Protopopiatului Slobozia.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre semnificația sărbătorii Schimbării la Față a Domnului, minune înfăptuită pe muntele Tabor înaintea Patimilor Mântuitorului Iisus Hristos, mărturie a divinității Sale.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și binefăcători ai acestei parohii, după cum ne informează sf-esc.ro.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a mers la biserica Parohiei Sfântul Evanghelist Matei din Slobozia, pentru a prezenta comunității parohiale pe noul slujitor al parohiei, preacucernicul arhidiacon Florin Ionescu, consilier eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente