Schimb de experienta pastoral – misionara la Alba Iulia

La Alba Iulia se va desfasura in perioada 5 – 8 octombrie 2004 cea de-a II-a sesiune a unui schimb de experienta pastoral – misionara. La acest schimb de experienta pastoral – misionara vor participa 15 preoti din judetul Mures, dupa ce in primavara, in cadrul primei sesiuni s-au intalnit preoti din judetul Alba (ambele judete fac parte din Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia).

Proiectul este coordonat de Parintele Florin Croitoru, Directorul Centrului de Misiune ‘Reintregirea’ al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care a declarat ca: ‘Eficientizarea misiunii preotesti este un imperativ al vremurilor pe care le traim. Acesta este motivul pentru care Inalt Prea Sfintitul Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, sustine necesitatea realizarii, sub patronajul sau, a unei intalniri a preotilor din judetul Mures in perioada 05 – 08 octombrie 2004, intalnire care incearca sa ofere spatiul unui schimb de experienta, dar si cadrul unor intalniri cu parinti profesori si duhovnici, a unor dezbateri si colaborari viitoare pe diferite programe sau proiecte.

Temele propuse sunt ‘Hristos in Sfintele Taine’, ‘Cateheza, predica si vizitele pastorale – modalitati concrete si eficiente de indeplinire a misiunii si de transmitere a adevarului de credinta, ‘Pastoratia individuala – imperativ al misiunii contemporane’, ‘Modalitati practice de implicare a preotului in viata sociala a parohiei’ si ‘Contracararea pacatelor momentului: apostazia, sincretismul religios, drogurile, desfraul, alcoolismul’.

Comentarii Facebook


Știri recente