Schimb de experiență la sediul Asociației „Filantropia ortodoxă” – Alba Iulia

Proiectul „Parteneriat public-privat în administrarea de servicii sociale – Model de excelență” a fost prezentat astăzi, 28 aprilie, la Centrul „Sfântul Meletie” din Alba Iulia. Prezentarea a avut loc în cadrul unei întâlniri organizate de Asociația „Filantropia Ortodoxă” – Alba Iulia, la care a luat parte și o delegație de 8 persoane din Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

Delegația a fost primită de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Mai multe informații cu privire la acest schimb de experiență a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Laurențiu Lazăr, consilier social la Episcopia Oradiei: „Dorim să dezvoltăm și noi la nivelul eparhiei câteva servicii adresate copiilor, cât și vârstnicilor și deopotrivă persoanelor cu dizabilități prin servicii sociale comunitare în care atât administrația publică locală, cât și Consiliul județean, prin Direcția de asistență socială și Protecția copilului să aibă o implicare importantă. Toate acestea trebuie să stea la baza unei consolidări comunitare bazată pe valorile creștin ortodoxe”.

Întrunirea a avut în vedere cunoașterea exemplelor de bună colaborare dintre Biserică și autoritățile Statului în probleme de interes social.

Comentarii Facebook


Știri recente