Schimb de experiență în Turcia pentru tinerii voluntari ai Asociației „Vasiliada”

Grupul de voluntari ai Asociației „Vasiliada”, care au participat la un schimb de experiență în domeniul asistenței sociale în Turcia, s-a întors acasă. Proiectul „Tineret în acțiune” a reunit tineri din spațiul Balcanic și din țările Baltice și a avut de drept scop identificarea problemelor sociale comune din țărilor lor.

Mai multe detalii a oferit corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Tinerii voluntari, studenți ai Facultății de Teologie din Craiova, Secția Asistență socială, au avut ocazia să întâlnească și să relaționeze cu voluntari din Bulgaria, Lituania, Finlanda și Turcia care desfășoară activități asemănătoare cu cele în care ei sunt implicați. Reuniunea tinerilor voluntari, finanțată în cadrul proiectului «Tineret în acțiune», a avut loc în orașul Bursa și a prilejuit un util schimb de informații și experiențe referitoare la activitățile de sprijin social. De asemenea, voluntarii Asociației «Vasiliada», patronată de Mitropolia Olteniei, au lucrat alături de colegii lor din celelalte țări pentru a identifica probleme sociale comune țării lor, precum și pentru identificarea unor idei de proiecte ce ar putea fi dezvoltate în parteneriat”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…