Schimb de carte ortodoxă între tineri

Asociația Tinerilor Ortodocși Orthograffiti organizează în perioada 18 noiembrie – 9 decembrie 2012, în mai multe orașe din țară și din străinătate, ediția de toamnă a proiectului internațional „Schimb de carte ortodoxă”. Scopul acestui proiect este strângerea tinerilor într-un spațiu plăcut în care să-și împărtășească impresiile despre anumite cărți citite și să lege prietenii, informează Ziarul Lumina.

Prima întâlnire a ediției de toamnă a proiectului „Schimb de carte ortodoxă”, a cărei temă a fost „Cunoașterea lui Dumnezeu, între mit și realitate”, a avut loc duminică, 18 noiembrie 2012, la Biserica „Sfânta Muceniță Paraschevi” din Istanbul, Turcia. Alte două întâlniri au avut loc ieri, 19 noiembrie, la sediul ASCOR Brașov și la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, unde, după dialogul dintre tineri și invitatul special pr. Valentin Berechet, unii elevi au interpretat colinde și tropare.

Proiectul „Schimb de carte ortodoxă” se derulează astăzi la Liceul Teoretic „Traian”, mâine, 21 noiembrie, ora 14:30, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, joi, 22 noiembrie, ora 17:00, la Liceul Teoretic „Ovidius”, vineri, 23 noiembrie, ora 14:30, la Liceul Teoretic „Decebal”, toate din Constanța. De asemenea, sâmbătă, 24 noiembrie, ora 16:00, la paraclisul Parohiei Tipografilor. „Scopul proiectului este organizarea de întâlniri cu cititorii de carte ortodoxă, în prezența unui invitat special și a unui moderator, într-o ambianță plăcută, caldă, apropiată, întâlniri în cadrul cărora să putem schimba liber impresii și păreri despre cărțile pe care le-am citit în ultimul timp sau care ne-au plăcut în mod deosebit.

În unele centre organizatoare există tematică de dezbatere. Fiecare participant este invitat să aducă cu el cartea despre care dorește să împărtășească impresii și celorlalți, iar la sfârșitul întâlnirii, cei care doresc își pot împrumuta reciproc cărțile, pentru a avea astfel ocazia să citim cu toții cuvinte folositoare. Sunt așteptați și cei care doresc doar să asiste la aceste întâlniri, să petreacă câteva ore plăcute și cu folos sufletesc, dar care poate nu au încă curajul de a ne împărtăși lecturile sau gândurile lor. Ei pot oricând să intervină în discuțiile create, să pună întrebări sau să-și spună părerea. Toate lucrurile la timpul lor și fiecare în ritmul lui, noi îi vom primi cu dragoste pe toți”, a explicat Cristian Tănase, coordonatorul proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente