Șase zile de închinare la Cinstitul Lemn al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci pe „Colina Bucuriei”

Cinstitul Lemn al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci care a fost adus la Catedrala Patriarhală din Mitropolia de Drama, Grecia, va fi așezat spre închinare pe esplanada din fața Catedralei timp de șase zile, începând de astăzi, 23 octombrie, ora 11:00 până vineri, 29 octombrie, la ora 11:00.

„Lemnul Sfintei Cruci, moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena și moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou vor fi așezate în baldachinul special amenajat și vor rămâne acolo până în data de 29 octombrie. Deci, începând de mâine (n.r. astăzi) 23 octombrie, orele 11:00 până la orele 11:00 din ziua de 29 octombrie, timp de șase zile, Lemnul Cinstit al Sfintei și de Viață Făcătoarei Cruci va fi așezat spre închinare”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu ocazia întâmpinării delegației din Grecia care a adus Lemnul Sfintei Cruci la Catedrala Patriarhală, ieri 22 octombrie.

Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci a Mântuitorului Iisus Hristos a sosit ieri, 22 octombrie,în jurul orei 19:30, la București. Acesta a fost adus de o delegație a Mitropoliei de Drama din Biserica Ortodoxă a Greciei, condusă de Înaltpreasfințitul Mitropolit Pavlos. Cu această ocazie, în Salonul Oficial al Aeroportului Internațional Henri Coandă a fost oficiată o slujbă de Polihroniu. Apoi, Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci a ajuns, împreună cu delegația din Grecia, în jurul orei 20:30 la Catedrala Patriarhală din București și a fost întâmpinat de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. A urmat o slujbă de Polihroniu în prezența a unui sobor de ierarhi și a sute de credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente