Șase ani de la resfințirea bisericii din Parohia Bahna, Protopopiatul Drobeta Turnu Severin – Nord

Biserica Parohiei Bahna din Protopopiatul Drobeta Turnu Severin – Nord a împlinit, luni, 26 noiembrie 2012, șase ani de când a fost resfințită de către Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim, după cum a precizat Cătălin Cernătescu, redactor știri al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Lăcașul de închinare poartă hramul „Nașterea Maicii Domnului” și este împodobită cu o pictură veche de aproape 100 de ani, dar care a fost restaurată de curând.

Printre lucrările de restaurare se numără reparația exteriorului bisericii, a turlei, refacerea gardului împrejmuitor și iluminarea din exterior. Sfântul locaș a fost împodobit cu vase noi, cu cărți noi de cult și cu multe alte noi podoabe necesare bunei desfășurări a serviciilor religioase. Alte lucrări de refacere: reparația casei parohiale, refacerea gardului cimitirului și amenajarea unui paraclis cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” în filia Moisești.

Prin strădania preotului paroh Daniel Săvescu, a membrilor consiliului parohial și a localnicilor din satul Bahna au continuat lucrările de renovare a Bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Astfel, în anul 2010 a fost parchetat interiorul bisericii cu parchet laminat din esență de stejar, tot în 2010 fiind modernizat și interiorul casei parohiale. În 2011 a fost modificat și renovat acoperișul lăcașului de cult, folosindu-se tablă galvanizată și un sistem pluvial din jgheaburi și burlane.

La începutul anului 2012 au fost realizate lucrări de modernizare a instalației electrice din biserică și casa parohială, obținându-se și trecerea a 8,5 ha teren agricol în proprietatea bisericii.

Sub coordonarea părintelui Daniel Săvescu, din 2010 aici funcționează Centrul de informare și consiliere pentru tinerii din mediul rural „Sfânta Irina”.

În anul 2013 va fi înlocuită vechea tâmplărie a bisericii cu una nouă din PVC cu geam termopan.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…