Sărbătorirea Zilei Naționale la Palatul Cotroceni

În această seară de 29 noiembrie 2010 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la recepția organizată de Președintele României la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naționale 1 Decembrie, informează TRINITAS TV. Cu această ocazie, domnul Traian Băsescu a citit un mesaj de evocare a momentului istoric de la 1 Decembrie 1918.

„Se împlinesc douăzeci de ani de când 1 Decembrie a devenit Ziua Națională a României, dar momentul aniversării Marii Uniri este încă din 1918 o sărbătoare de suflet a românilor. Istoria noastră are multe date semnificative, dintre ele 1 Decembrie ne ajută cel mai bine să ne înțelegem istoria și să ne afirmăm identitatea. A fost un vis care a devenit realitate pentru că au existat solidaritate, curajul și încrederea în justețea idealului. Aceasta este lecția pe care azi o primim de la trecutul nostru, o lecție importantă pentru viitorul nostru ca națiune. ‘La mulți ani, români!’, ‘La mulți ani, România!'”, a spus domnul Traian Băsescu, Președintele României.

La eveniment au fost prezenți membrii Guvernului, ambasadori ai altor state în România și numeroase oficialități locale și de stat.

Comentarii Facebook


Știri recente