Sărbătorirea Sf. Andrei în diasporă

Românii de pretutideni îl sărbătoresc în aceste zile pe Sfântul Apostol Andrei. Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Apostol Andrei’ din orașul italian Ladispoli își sărbătorește ocrotitorul. Evenimentele au început, încă de vineri, cu prezentarea unui spectacol de cultură și tradiție. Ieri, la Biblioteca orașului Ladispoli, s-a desfășurat conferința cu tema „Importanța cărții literare în Diaspora Românească” și a avut loc sfințirea unei noi brutării românești, în parohia, „Cuptorul de Aur”, informează TRINITAS TV.

Sfântul Apostol Andrei este și ocrotitorul românilor ortodocși din Copenhaga. Cu acest prilej, Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord a organizat astăzi și luni o serie de manifestări. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va fi reprezentat de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, care va transmite și mesajul Patriarhului României. Astăzi, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei românești cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului”, „Sfântul Nicodim cel Sfințit de la Tismana” și „Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul” din capitala Danemarcei.

Alături de Sfântul Apostol Andrei, Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord mai are ca ocrotitori pe Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt și pe Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu.

Comentarii Facebook


Știri recente