Sărbătorirea hramului Seminarului teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște

Vineri, 13 noiembrie 2009, a avut loc inaugurarea noii clãdiri a Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gurã de Aur” din Târgoviște, inclusiv sfințirea noului paraclis, în prezența Înaltpreasfințitului Pãrinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și a unor oficialitãți municipale și județene, cu ocazia hramului acestei instituții. Dupã aceea, a avut loc, într-un cadru solemn, în sala de festivitãți a Seminarului, un frumos program artistic, deschis de cuvântul de bun venit al directorului școlii, informează Arhiepiscopia Târgoviștei.

În încheierea manifestãrilor omagiale, Mitropolitul Nifon a evidențiat rolul Sf. Ioan Gurã de Aur pentru viața și teologia creștinã, dar și actualitatea gândirii și exemplului sãu pentru misiunea și pastorația Bisericii. Strãlucit exeget al Sfintei Scripturi, liturghisitor desãvârșit, slujitor al nevoilor aproapelui, model de sfințenie și de iubire, Sf. Ioan Gurã de Aur este și unul dintre promotorii dialogului dintre credințã și culturã, demers deosebit de actual astãzi, mai ales cã în cadrul Seminarului funcționeazã și clase liceale de filologie și clase gimnaziale de excelențã, cu materii preponderent științifice și umaniste, care se constituie întrun model de dialog între științã și religie, între culturã și credințã.

La finalul cuvântului sãu, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a mulțumit tuturor ajutãtorilor și susținãtorilor Seminarului și a felicitat pe ostenitorii acestei școli, pentru realizãrile prezentului, îndemnându-i pe toți, profesori și elevi, deopotrivã, sã înainteze în slujirea lui Dumnezeu, în aprofundarea disciplinelor telogice și laice, pentru pregãtirea de slujitori ai Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente