Sărbătorirea Hramului Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, între 11 și 13 noiembrie se vor desfășura, la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, ceremoniile aniversare, legate de sărbătorirea hramului acestei școli teologice eparhiale, informează Biroul de Presă

al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Manifestările au debutat astăzi, 11 noiembrie, prin organizarea Concursului aniversar „Optimus”, care a cuprins secțiuni de interpretare și creație în domeniile: muzică psaltică, instrumentală, populară, recitare poezie și toacă. După aceea, a avut loc o expoziție de icoane, la care au expus și au participat elevi și profesori ai școlilor și liceelor din județ.

Vineri, 12 noiembrie, în cadrul unui amplu program muzical-artistic, care va cuprinde piese de muzică psaltică, populară și instrumentală, precum și piese de teatru, recitare de poezie și dansuri populare, va avea loc premierea câștigătorilor de la Concursul aniversar „Optimus”. Va urma, apoi, un simpozion cu tema: „Anul Crezului ortodox și al Autocefaliei românești”, la care vor participa elevi și profesori ai școlii, iar ziua se va încheia cu slujba de seară.

Sâmbătă, 13 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon va săvârși Liturghie Arhierească la care vor participa profesorii și elevii școlii, după care va avea loc serbarea tradițională cu prilejul hramului.

Comentarii Facebook


Știri recente