Sărbătorirea a 350 de ani de la sfințirea Mănăstirii Hlincea din Iași

Mănăstirea Hlincea a sărbătorit astăzi, 21 noiembrie, împlinirea a 420 de ani de la ctitorire și a 350 de ani de la prima sfințire. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți la sărbătoare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a subliniat importanta Mănăstirii Hlincea pentru credincioșii din zona Iașului.

„Care este rostul unei mănăstiri? De a-l îndemna pe om să fie sărac întru păcate și bogat în Dumnezeu și fapte bune. Ce a împlinit această mănăstire timp de trei veacuri și jumătate decât să îmbogățească pe zecile, sutele, poate chiar miile de călugări care au viețuit aici timp de trei veacuri și jumătate. Rolul mănăstirii a fost și acela să îmbogățească pe cei din Iași, pe cei care au venit aici s-au închinat, au venit săraci și au plecat bogați în Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfinția Sa după cum ne informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente