Sărbătorile Lunii Aprilie în Biserica Ortodoxă

Luna aprilie este una bogată în sărbători. Unii din cei mai mari sfinți ai creștinătății și cei mai iubiți de creștinii ortodocși din țara noastră sunt pomeniți în cursul acestei luni.

Anul acesta, fiind o sărbătoare cu dată schimbătoare, Izvorul Tămăduirii va fi prăznuit pe 9 aprilie, vineri. În această zi își va sărbători hramul Mănăstirea Ghighiu.

Pe 11 aprilie Biserica noastră îl pomenește pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica. Mănăstirea Cernica de lângă București, unde se află moaștele Sfântului, își va sărbători hramul. La această mare sărbătoare locală sunt așteptați mii de pelerini din toate colțurile țării.

Sfântul Mucenic Sava de la Buzău sau Sava Gotul, martirizat în secolul al IV-lea, va fi pomenit pe 12 aprilie. Buzoienii, care-l au ca ocrotitor, sunt așteptați la Catedrala din oraș pentru a participa la hram.

Pe 23 aprilie este pomenit unul din cei mai iubiți sfinți ai Ortodoxiei, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, pe care-l au ca ocrotitor sute de mii de români.

Sub ocrotirea Sfântului Gheorghe se află și Paraclisul din Reședința Patriarhală. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este și ocrotitorul Bisericii Mănăstirii Voroneț din județul Suceava, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente