Sărbătorile în cinstea Ocrotitoarei Moldovei încep pe Valea Tazlăului

Sute de credincioși sunt așteptați duminică, 2 octombrie, la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din Enăchești (protopopiatul Moinești) pentru a participa la slujba Sfintei Liturghii ce va fi oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Cu acest prilej, credincioșii de pe Valea Tazlăului care participă activ la viața Bisericii vor avea, pe lîngă bucuria duhovnicească prilejuită de liturghia arhierească, și pe aceea a binecuvântării și sfințirii în parohie a unui așezământ social-filantropic și cultural ce va fi pus sub ocrotirea Sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabi.

„Este un corp de clădiri ce însumează o capelă, o sală de mese și o bucătărie, construite cu ajutorul credincioșilor, începând cu anul 2002”, a explicat preotul paroh Bogdan Olteanu.

Prezența PS Ioachim Băcăuanul la biserica din Enăchești, unde se află expus spre închinare și un veșmânt al Cuvioasei, constituie începutul sărbătorilor prilejuite de serbarea Sfintei Parascheva în Eparhia Romanului și Bacăului, dat fiind faptul că, în zona Moineștiului sunt multe biserici ce poartă hramul Ocrotitioarei Moldovei, toate, semne al dragostei și cinstirii de care Sfînta Parascheva, patroana Catedralei Arhiepiscopale din Roman, se bucură în această parte a țării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…