Sărbătoarea Unirii la Grădinița Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava

Cu prilejul sărbătoririi zilei Unirii Principatelor Române, preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit ‘Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava’, patronată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, au organizat ieri, 24 ianuarie 2012, o serie de activități ce au constat în interpretarea de cântece și poezii patriotice, dansuri și scenete de teatru, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Cei peste 100 de preșcolari ai grădiniței, îmbrăcați ca niște adevărați români în frumoase costume populare și coordonați de educatoarele Monica Curic, Anca Agarafimei, Maria Doncean, Denisa Aioanei și Doina Timofte, au făcut să răsune holul grădiniței de cântece precum: ‘Deșteaptă-te, române!’, ‘Steagul nostru’, ‘Limba noastră’, ‘Frați români din lumea-ntreagă’. În continuare, micii bucovineni, împărțiți în grupele Steluțelor, Îngerașilor, Fluturașilor, Albinuțelor, Buburuzelor și Florilor, au interpretat sceneta ‘Strămoșii noștri’. În finalul spectacolului, copiii au dansat ‘Hora mândră românească, haideți s-o jucăm și noi’, versurile invitându-i pe toți cei prezenți, inclusiv pe părinții copiilor, să se prindă în horă.

‘A devenit deja o tradiție ca preșcolarii de la grădinița noastră să organizeze un spectacol tematic dedicat Unirii Principatelor Române. Noi încercăm să le insuflăm de mici dragostea de Biserică și de țară și să-i educăm în duhul valorilor morale creștine. Se observă în ochii celor mici emoția, bucuria și mândria de a purta costumul popular tradițional’, a declarat Aurica Raicu, directoarea grădiniței.

Grădinița cu Program Prelungit ‘Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava’ a fost înființată în anul 2005 și dispune de opt grupe de copii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente