Sărbătoarea Trinitas la Centrul de Presă Basilica

Patriarhul României a oficiat ieri, 24 mai, de ziua sărbătorii Sfintei Treimi, Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, împreună cu Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul său de învățătură, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat faptul că Dumnezeu este iubire veșnică de Persoane: „Sfânta Treime este Dumnezeul creștinilor. Sfânta Treime ne arată că Dumnezeu nu este o singurătate veșnică, ci este o iubire veșnică de Persoane distincte, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, dar unite, nedespărțite și veșnice. Unitatea în Sfânta Treime este dată de Dumnezeul Tatăl care este singurul izvor al Ființei Sfintei Treimi, căci El este nenăscut și nepurces”.

Sărbătoarea Sfintei Treimi este și sărbătoarea Centrului de Presă ‘BASILICA’ al Patriarhiei Române. Astfel, cu ocazia acestui moment aniversar, imediat după Sfânta Liturghie , în Catedrala Patriarhală din București, în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhului României, a fost oficiată o slujbă de Te Deum, la care au fost prezenți angajații și colaboratorii Centrului de Presă precum și un număr impresionant de credincioși.

La finalul Slujbei de Te Deum Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a rostit un cuvânt în care a subliniat importanța misionară a Centrului de Presă al Patriarhiei Române, care are un rol formativ în societatea contemporană.

Sărbătoarea hramului Centrului de Presă BASILICA a continuat cu un moment festiv în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei. Aici, angajații Centrului de Presă, alături de Preafericitul Părinte Daniel, au urmărit un scurt material video cu cele mai importante aspecte ale activității celor 5 mijloace mediatice ale Patriarhiei Române, informează TRINITAS TV. De asemenea a fost vernisată și expoziția „Teologia Trinitară în tradiția iconografică românească” expoziție ce cuprinde fotografii cu cele mai reprezentative icoane cu Sfânta Treime din lăcașurile de cult ale Patriarhiei Române.

„În sala ‘Europa Christiana’ am dorit ca să ilustrăm trecerea de la Biserică, de la Catedrala Patriarhală către locul în care, prin binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh, ne desfășurăm activitatea ostenitorii de la Centrul de Presă BASILICA, Radio, Televiziune, Biroul de Presă și de la Agenția de Știri și o bună parte a timpului și colegii noștri de la publicațiile ‘Lumina'”, a spus Pr. Cons. Nicolae Dascălu, Coordonatorul Centrului de Presă BASILICA.

Comentarii Facebook


Știri recente