Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi la Facultatea de Teologie din Arad

Ca în fiecare an, patronii spirituali ai școlilor teologice, Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gurăƒ de Aur, au fost sărbătoriți de ziua prăznuirii lor, 30 ianuarie 2010, și la Facultatea de Teologie Ortodoxăƒ din Arad, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Aradului.

Manifestările au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la vechea catedralăƒ din Arad, părinții profesori slujitori dimpreunăƒ cu studenții și credincioșii parohiei bucurându-se de împreuna slujire, binecuvântarea și povățuirea omileticăƒ a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, chiriarhul locului. Înaltpreasfinția Sa a oferit o exegezăƒ a textelor scripturistice, lecturate în cadrul slujirii liturgice, aplicatăƒ la mărturia acestor Părinți ai Bisericii, pentru unitatea de credințăƒ a Bisericii, nu numai pentru vremea lor ci chiar Și pentru vremea noastră.

Oficiul liturgic a continuat, în Aula „Ilarion V. Felea” a facultății, cu un program duhovnicesc, alături de cei amintiți fiind și D-na. Prorector Prof. univ. dr. Florentina Munteanu, din partea Rectoratului Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. În acest cadru deosebit, Pr. Lect. dr. Nicu Breda, profesor de Patrologie, a prezentat un studiu teologic intitulat „Sfinții Trei Ierarhi și aspectele sociale ale vremii lor”. A urmat apoi un scurt buchet de cântări bisericești, în interpretarea corului Facultății, condus de Dl. Conf. dr. Mircea Buta, între care au fost intercalate lecturi din operele acestor trei mari Părinți sărbătoriți.

În încheiere, PC Părinte Decan Pr. prof. dr. Ioan Tulcan a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, colegilor profesori, studenților și întregii asistențe, pentru frumoasa comuniune realizatăƒ în ziua Sfinților Trei Ierarhi, invitând pe toți la o mărturisire și întrupare a valorilor propovăduite de acești Părinți, în contextul lumii de astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente