Sărbătoarea Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, sărbătoarea Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana a început joi, 8 septembrie, la ora 18:00, când, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oficiat slujba de sfințire a Așezământului social ‘Micul creștin’ din cartierul romașcan Favorit, după cum a precizat părintele Constantin Gherasim, Inspector pe Probleme de Tineret și Mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Așezământul este situat în incinta Bisericii ‘Sfinții și Drepții Părinți Ioachim și Ana’ și a fost ridicat începând cu anul 2009 de pr. paroh Gheorghe Paleu, ajutat de credincioși, cu sprijinul deosebit al Preasfințitului Ioachim Băcăuanul. Preasfinția Sa a pus piatra de temelie și a târnosit acest sfânt lăcaș pe care l-a intitulat „Biserica copiilor”, dat fiind numărul mare de copii care vin să se roage aici.

Sărbătoarea a culminat vineri, 9 septembrie, cu Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul, înconjurat de un sobor de preoți, constituit din părinții consilieri și inspectori ai Centrului Eparhial, și părinții protopopi, în Catedrala arhiepiscopală din Roman. Frumusețea liturgică a zilei a fost încununată și de hirotonia întru preot a unui tânăr diacon, Bogdan Lupu, pe seama Parohiei Lehancea din Protopopiatul Sascut.

În cuvântul catehetic rostit, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a vorbit credincioșilor, sosiți din toate colțurile eparhiei, despre semnificația și valoarea familiei creștine, plecând de la acest an dedicat Tainei Sfântului Botez și Tainei Sfintei Cununii, făcând referire la familia Drepților Părinți Ioachim și Ana, și amintind tuturor celor prezenți importanța și frumusețea prezenței în marea familie a Bisericii lui Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. Ioan Gherasimescu, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului, a vorbit despre dinamizarea vieții social-culturale, pastoral misionare și administrative în această eparhie, o dată cu venirea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, felicitându-l totodată, în numele tuturor preoților și credincioșilor cu ocazia serbării onomasticii.

Comentarii Facebook


Știri recente