Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia

Mii de pelerini au participat astăzi, 21 octombrie, la Alba Iulia, de sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni – Sofronie, Oprea, Ioan și Moise Măcinic, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează Radio TRINITAS. Din sobor au făcut parte 5 ierarhi și 20 de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor celor prezenți și i-a îndemnat să urme exemplul sfinților ardeleni.

„Mulțumim distinșilor noștri oaspeți, mulțumim soborului care a slujit astăzi și vă mulțumim frățiilor voastre, pentru că fără poporul lui Dumnezeu adunat la Sfânta Liturghie sărbătoarea nu ar avea nici un farmec. Să dea Dumnezeu să le urmăm pilda și să fim și noi mărturisitori pentru Ortodoxie, și ca și ei să fim trâmbiță dumnezeiască care răsună într-o lume secularizată. Răsunând, să le spunem și altora că nu se poate nimic fără Hristos și fără Biserica Ortodoxă”, a spus Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

De la ora 12.30 la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a avut loc vernisajul expoziției „Et in Athos ego” („Și eu am fost în Athos”) al Grupului Prolog. Tot atunci a avut loc și lansarea cărții cu același titlu „Et in Athos ego”, apărută la Editura Reîntregirea. Prezentarea expoziției și a cărții a fost făcută de domnul Costion Nicolescu de la Muzeul Țăranului Român din București. Au fost prezenți membrii Grupului Prolog, pictorii: Mihai Sârbulescu, Constantin Flondor, Ionică Grigorescu și Alexandru Antonescu, după cum ne informează părintele Sabin Vodă.

Grupul Prolog a făcut în 2009 un pelerinaj de 10 zile în Sfântul Munte Athos, răstimp în care pictorii au realizat mai multe schițe și tablouri, care au fost expuse acum la Alba Iulia. Expoziția cuprinde 73 de schițe și tablouri realizate de membrii grupului Prolog și va fi deschisă publicului până în data de 4 noiembrie 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente