Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul istoric al Catedralei Patriarhale

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

Luni, 21 mai 2012, orele 7.00, cu prilejul sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul istoric al catedralei patriarhale, sfintele moaște ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena vor fi scoase în procesiune și așezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de către credincioși.

De la orele 9.00, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, pe un podium special amenajat în curtea Catedralei patriarhale, în fața baldachinului cu moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou și ale Sfinților Împărați Constantin și Elena.

După Sfânta Liturghie, de la orele 11.30, va avea loc premierea câștigătorilor celor trei concursuri naționale pentru copii și adulți organizate în anul 2012 de către Patriarhia Română: 1) „Alege Școala!”, concurs de creație literară, artistică și multimedia, 2) „Copilul învață iubirea lui Hristos”, concurs de miniproiecte de educație social-filantropică și 3) „Icoana ortodoxă – lumina credinței”, concurs pentru pictori iconari din întreaga țară.

De la orele 13.00, în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, va avea loc vernisajul expoziției „Icoana ortodoxă-lumina credinței”. Expoziția cuprinde lucrările realizate de către participanții la concursul organizat de către Patriarhia Română.

Premierea câștigătorilor celor trei concursuri naționale va fi precedată duminică, 20 mai 2012, orele 18.00, de difuzarea în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei a filmului realizat de către postul de televiziune TRINITAS TV despre Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică „Copilul învață iubirea lui Hristos” organizat în eparhiile Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente