Sărbătoarea Sfinților Arhangheli în Protopopiatul Întorsura Buzăului

Parohia Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Lădăuți, Protopopiatul Întorsura Buzăului, județul Covasna, a avut bucuria de a participa la slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioan al Episcopiei Covasnei și Harghitei, înconjurat de un sobor de preoți, cu participarea credincioșilor din localitate și din împrejurimi, precum și a oficialităților locale. IPS Ioan a ținut un cuvânt de învățătură despre sărbătoarea Sfinților Arhangheli și a arătat că oamenii care nu participă la Sfintele Liturghii și nu vin la Biserică sunt asemenea acelor îngeri căzuți, legați cu lanțuri la picioare de diavolul: ‘Lucifer, îngerul de lumină a fost aruncat din cer pentru că s-a răzvrătit și s-a mândrit, vrând să fie ca Dumnezeu. El numai s-a gândit cum ar fi să fie precum Dumnezeu și a fost aruncat din cer. Iată cât este de mare păcatul mândriei. Dar oare cu cât suntem noi oamenii mai de plâns, pentru că nu numai că păcătuim cu gândul, cum a făcut Lucifer, dar păcătuim și cu fapta și cu cuvântul’.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. paroh Mihai Apafi a fost distins, la propunerea pr. Tohănean Florin, protopop al Întorsurii Buzăului, cu rangul de iconom de către IPS Ioan, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania De asemenea, Înalt Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările ce s-au desfășurat la biserică. Preotul paroh a mulțumit Lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care le-a revărsat peste parohia pe care o păstorește în cei cincisprezece ani de când a fost hirotonit, tot într-o zi de 8 noiembrie, apoi a mulțumit Înalt Preasfinției Sale pentru sprijinul material, moral și duhovnicesc, Consiliului Local al comunei Barcani, reprezentată de primarul Marin Gheorghe și viceprimarul Burguș Gheorghe, consiliului și comitetului parohial, tuturor credincioșilor.

Biserica parohiei a fost construită între 1973 și 1983, în timpul părintelui Mihai Dumitru Apafi. Pictura a fost sfințită în 1987 de Înalt Preasfințitul mitropolit Antonie Plămădeală. Între 2008 și 2009 s-au realizat lucrări de reparații la acoperiș, tâmplărie și lucrări de renovare exterioară a lăcașului de cult. În 2010 a fost înlocuit acoperișul din țiglă cu tablă și s-au refăcut fațadele exterioare, iar anul acesta s-a introdus încălzire centrală, toate aceste lucrări fiind realizate de actualul preot paroh, Mihai M. Apafi, fiul ctitorului lăcașului de cult Mihai Dumitru Apafi.

Comentarii Facebook


Știri recente