Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel

Creștinii ortodocși îi pomenesc astăzi, 29 iunie, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În toate bisericile din parohii și mănăstiri se vor oficia slujbe în cinstea celor doi Apostoli prin râvna cărora Evanghelia a fost răspândită în toate colțurile lumii.

„Misiunea celor doi Sfinți Apostoli a fost una comună, pentru că și unul și celălalt l-au propovăduit pe Mântuitorul Iisus Hristos. Rolul important pe care l-a avut Sfântul Apostol Pavel este vădit în întemeierea comunităților creștine din Asia, călătoriile sale misionare, cu un conținut atât de bogat și concret în propovăduire. Sfântul Apostol Petru este martorul celor mai importante evenimente din activitatea Mântuitorului Iisus Hristos și este cel care a dat o mărturie foarte puternică despre ce a văzut la Învățătorul său”, a spus părintele prof. dr. Emanoil Băbuș, Prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, după cum informează TRINITAS TV.

Atât Sfântul Petru, cât și Sfântul Pavel au fost chemați la slujirea Apostoliei de Mântuitorul Iisus Hristos.

„Sfântul Apostol Petru este unul din apropiații Mântuitorului nostru Iisus Hristos, fiind printre primii chemați la apostolat. Din Sfânta Scriptură știm cât de aproape a fost de Fiul lui Dumnezeu, pe când Sfântul Apostol Pavel a fost o vreme prigonitor al creștinilor. În urma a ceea ce s-a întâmplat pe drumul Damascului, vechiul Saul devine un următor și un propovăduitor al Mântuitorului Iisus Hristos”, a mai spus părintele prof. dr. Emanoil Băbuș.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel au propovăduit Evanghelia mai multor neamuri, primind cununa muceniciei la Roma pe 29 iunie, în anul 67.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…