Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la penitenciarele din județul Brăila

Cu ocazia sărbătorilor dedicate Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii celor încarcerați, Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian, în cadrul penitenciarelor de pe teritoriul eparhiei diferite manifestări liturgice, pastorale, misionar-filantropice și sociale, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Pentru a veni în întâmpinarea celor care se află vremelnic în închisoare, după cuvântul Mântuitorului „în temniță am fost și m-ați cercetat”, preoții capelani și conducerile acestor instituții au oferit persoanelor private de libertate posibilitatea de a se ruga și a primi ajutorul spiritual al Sfinților Apostoli, în cadrul programului liturgic organizat cu această ocazie.

La Penitenciarul de maximă siguranță din Brăila, la ceas de Vecernie, a avut loc săvârșirea slujbei Acatistului Sfinților Apostoli Petru și Pavel de către Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, la eveniment fiind prezenți reprezentanți ai conducerii penitenciarului, deținuți, precum și preoți și credincioși din parohiile care desfășoară activități misionare în această instituție. Cu acest prilej deținuții au susținut un program artistic constând în recitarea de poezii, iar la final au primit cărți de rugăciune și iconițe, precum și pachete cu îmbrăcăminte, încălțăminte și obiecte igienico-sanitare.

În cadrul Penitenciarului pentru minori din localitatea Tichilești, județul Brăila, a avut loc săvârșirea slujbei Acatistului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, de către ierarhul Dunării de Jos, la eveniment fiind prezenți directorul penitenciarului, deținuți minori, precum și preoți și credincioși din zonă. După săvârșirea slujbei au fost prezentate și expuse celor prezenți o serie de lucrări artistice, realizate tinerii aflați în această instituție, care au primit din partea chiriarhului Dunării de Jos obiecte de strictă necesitate.

Comentarii Facebook


Știri recente