Sărbătoarea Sfinților Apostoli marcată la Penitenciarul Arad

La sărbătoarea Soborului Sfinților 12 Apostoli, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie în capela cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din secția exterioară a Penitenciarului Arad, a precizat Părintele Mircea Bupte.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți atât parte din persoanele lipsite de libertate, cât și personal al instituției, care au ținut în felul acesta să cinstească ocrotitorii spirituali ai Penitenciarelor. La momentul potrivit al Sfintei Liturghii parte din cei prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului, după ce s-au pregătit în perioada de post, spovedindu-se în dimineața sărbătorii.

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a mulțumit părintelui capelan Mircea Nicolau pentru activitatea depusă de-a lungul celor 20 ani în ambele secții ale Penitenciarului Arad, concretizată atât în plan material printr-o biserică și o capelă zidită, respectiv amenajată pentru fiecare unitate, dotate cu cele necesare cultului, cât și în plan spiritual cu folos duhovnicesc pentru cei care au nevoie de rugăciune, de un cuvânt de îndemn și așezare a vieții pe un drum nou, cu folos pentru familie și societate.

Înaltpreasfinția Sa a dăruit tuturor celor de față iconițe cu Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Comentarii Facebook


Știri recente