Sărbătoarea Sfintelor Paști în Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Galați,Înaltpreasfințitul Părinte Casian al Dunării de Jos, înconjurat de clerul Catedralei arhiepiscopale și în prezența a peste 10.000 de credincioși, a oficiat slujba Învierii Domnului. La chemarea „Veniți de luați lumină!”, credincioșii gălățeni au răspuns cu bucurie, primind și aici, Lumina sfântă de la Ierusalim. Totodată, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a îndemnat pe toți credincioșii să participe și la Sfânta Liturghie pascală. După încheierea slujbei Canonului Învierii, în Catedrala arhiepiscopală din Galați a fost săvârșită Sfânta Liturghie pascală la care au participat și reprezentanții autorităților locale.

În cadrul aceleiași Eparhii, persoanele private de libertate din Penitenciarul Galați au avut bucuria de a se ruga și a se întâlni ieri dimineață, 4 aprilie, cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. După slujba Vecerniei speciale, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt părintesc celor câteva zeci de deținuți prezenți, informează TRINITAS TV.

După îndătinata vizită la Penitenciarul din Galați, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a oficiat, la orele amiezii, în Catedrala arhiepiscopală din Galați, slujba Vecerniei speciale din prima zi a Sfintelor Paști. De asemenea, Chiriarhul acestei eparhii a ținut un cuvânt despre însemnătatea Învierii Domnului. La slujba din această după-amiază au participat câtea sute de credincioși gălățeni, precum și membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși – filiala „Sf. Andrei”, îmbrăcați în costume populare.

Comentarii Facebook


Știri recente