Sărbătoarea Sfântului Valentin, Episcopul Umbrei la Biserica Delea Nouă din București

Sfântul Mucenic Valentin Episcopul Umbrei a fost sărbătorit ieri, 30 iulie, în Biserica Ortodoxă Română. În București, Biserica Delea Nouă s-a aflat în haine de sărbătoare, fiind singurul lăcaș de cult care deține un fragment din sfintele sale moaște. Prin osteneala preoților slujitori ai Bisericii Delea Nouă – Calist din București, o parte din moaștele Sfântului Mucenic Valentin au fost dăruite de Episcopia din Terni, Italia, credincioșilor români, în anul 2005 .

Cu ocazia cinstirii Sfântului Sfinți Mucenic Valentin, la Biserica Delea Nouă – Calist programul liturgic s-a împletit cu activitatea misionar-filantropică. În ajunul serbării, pe data de 29 iulie, aseară, s-a oficiat slujba de priveghere (Vecernie, Acatist și Litie). În ziua pomenirii sfântului, s-a oficiat slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie. Sărbătoarea Sfințitului Mucenic Valentin s-a încheiat cu agapa organizată de preoții slujitori și membrii Comitetului parohial.

Cu atât mai mult, cu ocazia cinstirii Sfântului Valentin, vindecător și rugător pentru toți cei aflați în suferință, bolnavii Centrului de îngrijire ‘Sf. Nectarie’, precum și alte persoane încercate, au primit pachete din partea parohiei Delea Nouă.

Comentarii Facebook


Știri recente