Sărbătoarea Sfântului Pantelimon la Spitalul Municipal din Moinești

Moaștele sfinților martiri de la Niculițel au fost aduse spre închinarea credincioșilor la biserica ‘Sf. Pantelimon’ din incinta Spitalului Municipal de Urgență Moinești, cu ocazia serbării hramului acestui lăcaș de cult. Evenimentul religios va culmina miercuri, 27 iulie, cu Sfânta Liturghie ce va fi oficiată aici de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, după cum ne informează epr.ro.

‘Este cel de-al patrulea an când la sărbătoarea Zilelor Spitalului Municipal de Urgență din Moinești sunt aduse moaștele unor sfinți însemnați din calendarul nostru. În anul 2008, au fost aduse aici moaștele Sfântului Pantelimon, în 2009 ale Sf. Mare Mc. Gheorghe, iar în 2010 ale Sfinților Epictet și Astion. Acum, cu binecuvîntarea PS Episcop Visarion și a PS Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul, au sosit în pelerinaj moaștele sfinților martiri de la mănăstirea Cocoș’, a declarat pr. Gheorghe Turcu, slujitor la biserica Spitalului din Moinești.

Pentru personalul medical de la această instituție, prezența preotului alături de medici în ajutorarea oamenilor aflați în suferință a intrat deja în firescul lucrurilor.

‘Ființarea Bisericii într-un asemenea spațiu se împletește armonios cu cea a medicilor, mai ales că marea majoritate a angajaților a primit cu bucurie prezența preotului în spital. De altfel, părintele Turcu a fost printre cei 50 de preoți care au beneficiat de parteneriatul dintre Biserică și Ministerul Sănătății, sfinția sa ajungând astăzi să fie o prezență activă în colectivul nostru. Nu trebuie să uităm că oamenii au nevoie atât de sănătate trupească, de care ne ocupăm noi, medicii, dar și de cea sufletească de care se ocupă preoții’ a explicat dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Moinești.

Binecuvîntarea unui nou compartiment de primiri urgențe la Spitalul din Moinești. Pentru moineșteni și nu numai, un alt moment deosebit îl va constitui inaugurarea unui nou compartiment al acestui spital, ce va fi sfințit de cei doi ierarhi.

‘Cu ocazia sărbătorii Sfântului Pantelimon cei doi episcopi prezenți la hramul bisericii noastre, au fost invitați să binecuvinteze noul compartiment de primiri urgențe al spitalului, ce se întinde pe o suprafață de 700 metri pătrați, realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău și Consiliul Local Moinești, în valoare de 1 milion de euro’, a mai spus doctorul Cotîrleț. La aceeași sumă se ridică și dotarea compartimentului, care face din Spitalului Municipiul din Moinești, una dintre cele mai bine dotate instituții de profil din țară. ‘Ne bucurăm că, prin această dotare, vom beneficia de un compartiment pe măsura caracterului de urgențe a spitalului nostru, putând face față oricărui accident acut petrecut în zonă’, a mai adăugat managerul instituției moineștene.

Comentarii Facebook


Știri recente