Sărbătoarea Sfântului Mina în București

A fost astăzi, 10 noiembrie 2011, o nouă zi de pelerinaj în Capitală. Credincioși din București, dar nu numai, s-au așezat încă din această dimineață la rând pentru a se închina la moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina, aflate la Biserica bucureșteană care îl are ocrotitor. Sfântul este pomenit de Biserica Ortodoxă în fiecare an, pe 11 noiembrie, și este considerat a fi ajutător al celor păgubiți.

Anul acesta, sfintele moaște au fost așezate într-o raclă nouă.

Pr. paroh Gheorghe Ispas a precizat pentru TRINITAS TV faptul că „Moaștele Sfântului Mare Mucenic se află aici la biserica noastră din 1974 și bucurie deosebită au credincioșii de atunci până în zilele noastre. Am putea spune că de atunci și sporind evlavia credincioșilor noștri la moaștele Sfântului Marelui Mucenic și prin credința ce o manifestă fiecare într-adevăr se manifestă legătură și comuniune dintre sfinți și credincioșii care se roagă știindu-i ca mijlocitori și ocrotitori înaintea lui Dumnezeu, pururi rugători pentru noi”.

În ziua hramului, mâine, 11 noiembrie 2011, Sfânta Liturghie de la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente