Sărbătoarea Sfântului Meletie, în Capitală

Comunitatea ortodoxă a surzilor din București și-a cinstit la 12 februarie 2012 ocrotitorul, pe Sfântul Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari.

Sărbătorirea hramului acestei comunități a avut loc la Biserica „Sfântul Elefterie -Vechi”, singurul lăcaș de cult din Capitală unde se oficiază Sfânta Liturghie în limbaj mimico-gestual. Slujba a fost săvârșită de de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat de ce Sfântul Meletie este ocrotitorul surzilor.

Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a vorbit celor prezenți despre momentul în care Sfântul Meletie a venit în Antiohia să vestească cuvântul lui Dumnezeu. Sfântul a mărturisit dogma Sfintei Treimi stabilită la Sinodul I Ecumenic de la Niceea, însă un arhidiacon de credință ariană, eretic, i-a acoperit gura cu mâna. Din această cauză Sfântul Meletie a ridicat trei degete închipuind cele trei persoane ale Sfintei Treimi după care arătat numai un singur deget închipuind singura Ființă a Dumnezeiri. Apoi încercând să îi țină și mâna, Sfântul Meletie a mărtuirisit cu gura dogma Sfintei Treimi. Pentru acest moment din viața Sfântului, comunitatea de hipoacuzi din bucurești și l-a ales ca ocrotitor, a mai mărturisit Preasfinția Sa.

Comunitatea ortodoxă a surzilor din București a luat ființă în anul 2004 și are în jur de 2000 de credinciosi, de toate vârstele.

Comentarii Facebook


Știri recente