Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon la Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște

La Târgoviște peste 5.000 de credincioși au participat astăzi, 11 august, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiu, la sărbătoarea închinată Sfântului Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului.

Sfânta Liturghie a fost oficiata de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, pe o scenă amenajată în fața catedralei.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a premiat cu diploma de excelență „Sfântul Ierarh Nifon” 10 elevi din județul Dâmbovița care au câștigat locul I la olimpiadele naționale.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit din Târgoviște reporterul Radio TRINITAS, Mircea Toma: „Sărbătoarea închinată Sfântului Nifon a debutat aici la Catedrala din Târgoviște la ora 08:15 cu scoaterea raclei cu sfintele moaște aduse anul trecut din Athos de la Mănăstirea Dionisiu. A urmat apoi Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei pe o scenă în fața catedralei. La slujbă au participat peste 5 000 de credincioși care s-au închinat la sfintele moaște. În cadrul Sfintei Liturghii a fost citit mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon și credincioșilor veniți la catedrala din Târgoviște. A urmat apoi cuvântul de învățătură rostit de Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei în care a vorbit despre viața și activitatea Sfântului Nifon, primul sfânt canonizat pe pământ românesc. Înaltpreasfinția Sa a evidențiat latura administrativă a Sfântului Ierarh Nifon în Muntenia în calitate de Mitropolit al Țării Românești. De numele sfântului se leagă înființarea Episcopiei Râmnicului și a Buzăului. La începutul secolului al XVI-lea Sfântul Ierarh Nifon este cel care a îndemnat și a susținut tipărirea celor trei opere macariene, Liturghierul, Octoihul și Tetraevangheliarul”.

Comentarii Facebook


Știri recente