Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la Liceul Ortodox din Oradea

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a fost, și anul acesta, o zi cu mare încărcătură spirituală pentru elevii Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii în cele două paraclise ale școlii. În timp ce elevii ciclului liceal au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiate în Paraclisul „Sfântul Niceta de Remesiana”, amenajat în locația școlii de pe strada Republicii, nr. 48, elevii ciclurilor primar și gimnazial s-au rugat în Paraclisul „Sfântul Apostol Iacob, ruda Domnului” din incinta școlii de pe stada Aluminei, nr. 88, a precizat Părintele Prof. Radu Rus. Aici, cei mai mici dintre ei, respectiv cei 75 de copii din clasele I, au primit și Taina Sfintei Euharistii, după ce, în ajunul praznicului, au fost spovediți de către părinții profesori ai școlii. De altfel, pe parcursul acestor săptămâni se desfășoară programul spiritual care vizează spovedania și împărtășirea tuturor elevilor școlii, din toate ciclurile de învățământ.

După Sfânta Liturghie, elevii au ajuns în clase, unde au descoperit, cu mare bucurie, săli împodobite și pregătite de sărbătoare, dar și daruri lăsate pentru ei de „Moș Nicolae”. În continuare, au participat la diverse activități educative, organizate la nivelul claselor, în cinstea <i>Sfântului Nicolae, prietenul copiilor</i>.

Pentru a învăța să fie și ei, la rândul lor, darnici cu cei de lângă ei, la nivelul întregii școli s-a demarat campania filantropică „<i>Aproape de cei de lângă noi</i>”, în cadrul căreia elevii donează jucării, bunuri alimentare neperisabile și alte obiecte, care vor fi dăruite, în preajma praznicului Nașterii Domnului, copiilor instituționalizați și celor proveniți din familii defavorizate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…