Sărbătoarea Sfântului Ierarh Epifanie, la Buzău

Biserica Ortodoxă îl va pomeni, mâine, 12 mai 2012, pe Sfântul Ierarh Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului. Parohia buzoiană care-l are ocrotitor a început încă de astăzi, 11 mai 2012, sărbătoarea hramului, prin slujba Vecerniei cu Litie, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a spus: „Ne bucurăm că părintele paroh, membrii consiliului și comitetului parohial au îndeplinit toate formalitățile legale în vederea împodobirii acestei biserici cu pictură din nou. Sperăm că în această vară să înceapă lucrările și astfel această biserică să fie împodobită cu pictură cum sunt și celelalte biserici din acest oraș”.

Parohia a fost înființată în anul 2003, iar piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în 2006 de Chiriarhul locului, care a donat locul pentru zidirea bisericii și a supravegheat lucrările de construire. În prezent, biserica este pregătită pentru pictură.

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, și paraclisul Liceului Teologic Ortodox de la Mănăstirea buzoiană Rătești își va sărbători hramul.

Comentarii Facebook


Știri recente