Sărbătoarea Sfântului Eftimie la Schitul Cireșoaia

Biserica Ortodoxă l-a cinstit astăzi, 20 ianuarie 2012, pe Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare. Credincioșii din Târgu Ocna au participat la hramul Schitului Cireșoaia, din județul Bacău, ocrotită de 12 ani de Sfântul Cuvios Eftimie.

În ajunul sărbătorii a fost oficiată slujba Privegherii, programul liturgic continuând astăzi cu Ceasurile și Acatistul Sfântului Eftimie. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești, alături de un sobor de preoți. „Marea majoritate a pelerinilor au urcat la schit pe jos, dar a fost accesibil și drumul pentru autovehicule. Ne-am bucurat de prezența unui număr mare de preoți de la parohiile din Protopopiatul Onești. Acest lucru ne încurajează pentru că se creează o armonie între slujitorii sfintelor altare. La slujba hramului au participat credincioșii din zona Târgu Ocna, care au venit să înalțe rugăciuni în biserica Schitului Cireșoaia”, a relatat protos. Claudiu Constantin Panțâru, starețul Schitului Cireșoaia.

Schitul Cireșoaia a fost înființat în urmă cu 12 ani cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Eftimie, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, având sprijinul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente