Sărbătoarea Sfântului Dimitrie în Episcopia Tulcii

Sărbătoarea Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir a fost cinstită și pe meleagurile tulcene unde un număr de 18 biserici îl au ca ocrotitor pe sfântul prăznuit la 26 octombrie, în fiecare an.

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit în data de 25 octombrie, slujba Vecerniei cu Litie în biserica „Sf. Dimitrie” din Tulcea, iar în ziua praznicului Preasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sf. Dimitrie” din Luncavița, protopopiatul Niculițel, împărtășind credincioșilor un ales cuvânt de învățătură, informează episcopiatulcii.ro.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a dezvelit și a binecuvântat o placă comemorativă cu numele tuturor preoților slujitori la această biserică începând cu anul 1886, după care domnul primar al comunei Luncavița i-a înmânat Preasfinției Sale o Diplomă de Onoare. Aceeași diplomă a fost înmânată preoților care au slujit la altarul acestui sfânt lăcaș. La sfânta Liturghie au participat un mare număr de credincioși, autoritățile locale și centrale în frunte cu dl. prefect Victor Tarhon.

De asemenea a fost binecuvântată și noua casă parohială ridicată în curtea bisericii prin sprijinul generos al primăriei Luncavița.

Comentarii Facebook


Știri recente