Sărbătoarea Sf. Neagoe Basarab la Mănăstirea Snagov

Ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab de la Snagov a îmbracat, astăzi, 26 septembrie 2012, haine de sărbătoare. În ziua cinstirii Sf. Voievod Neagoe Basarab, cu ocazia celui de-al doilea hram al Mănăstirii Snagov, Sfânta Liturghie a fost oficiată, în altarul de vară al mănăstirii, de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord și Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Din soborul slujitor au mai făcut parte: Preacuviosul Părinte Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, Preacuviosul Părinte Teofil Anăstăsoaie, Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ arhiepiscopal, Părintele Ioan Iordache, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mai mulți protoierei.

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a declarat anul 2012 an comemorativ al Sfântului Voievod Neagoe Basarab în eparhiile Mitropoliei. Hotărârea a fost luată în contextul împlinirii, anul acesta, a 500 de ani de la întronizarea sa ca domn al Țării Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente