Sărbătoarea Sf. Ioan Gură de Aur la Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a oficiat Marți, 13 noiembrie 2012, Sf. Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, împreună cu preoții profesori, cadre didactice ale Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, alături de Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial. La acest moment liturgic au participat toți elevii Seminarului Teologic, alături de profesorii lor și de părinți.

Cu această ocazie, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Înaltpreasfinția Sa a rostit un pilduitor cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre rostul hramului pentru viața unei școli de teologie, dar și despre importanța deosebită a Sf. Ioan Gură de Aur pentru învățământul teologic și pentru întreaga creștinătate. Ierarh de seamă al Bisericii, bun organizator și orator, marele antiohian este unul dintre cei mai mari exegeți ai Sfintei Scripturi, în general, și al scrierilor Sfântului Apostol Pavel, în special, care a dăruit Bisericii noastre Sfânta Liturghie care-i poartă numele și, care neîntrerupt se săvârșește de 16 secole pe sfintele noastre altare.

În finalul cuvântului său, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe elevii să aprofundeze cunoașterea teologică și științifică, pentru creșterea calității actului educațional și pentru a deveni, cu maximă competență, misionarii de mâine ai Bisericii noastre strămoșești.

Comentarii Facebook


Știri recente