Sărbătoarea Sf. Ioan Gură de Aur la Parohia Zorile, Prot. Bolintin

În Duminica a XXV-a după Rusalii, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului s-a aflat în mijlocul credincioșilor bisericii Parohiei Zorile, Protopopiatul Bolintin, care și-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica „Sf. Ier. Nicolae’ și „Sf. Ier. Ioan Gură de Aur’ din localitatea Zorile, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată Pilda samarineanului milostiv. ‘Milostenia’, a arătat Chiriarhul Eparhiei Giurgiului, ‘reprezintă expresia dragostei, evlaviei și compasiunii pentru aproapele nostru, aceasta fiind un răspuns la mila și milostivirea lui Dumnezeu față de noi’. ‘Prin Pilda samarineanului milostiv, Mântuitorul a lăsat peste veacuri nu numai definiția aproapelui, ci și a generozității în raport cu egoismul’, a arătat Preasfinția Sa.

Totodată, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit și despre viața, activitatea și opera vastă a marelui părinte și dascăl al Ortodoxiei, Sfântul Ioan Gură de Aur, care reprezintă pentru întreaga creștinătate, un model de trăire duhovnicească, de demnitatea și de dăruire totală pentru Biserică și pentru dreapta credință.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a dăruit părintelui Asist. Univ. Dr. Beldiman Nicușor, Protopop al Protoieriei Bolintin, părintelui Șerban Ion, parohul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului’ din orașul Bolintin, și părintelui Ivan Florian, parohul bisericii din localitatea Zorile, lucrarea „DIALOGURI LITURGICE’, studiu de referință în domeniul liturgic,ce-l are ca autor pe unul dintre cei mai mari liturgiști ai secolului XX, Ioannis Foundoulis.

La eveniment a luat parte și Dl. Tudor Florea, Primarul Comunei Grădinari, care, în semn de prețuire, am primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie, lucrarea „BUNA VESTIRE – MĂNĂSTIREA DE LA BOLINTIN VALE’, iar credincioșii au primit din partea ierarhului lor, revista eparhială, icoane și cărți de rugăciuni.

De asemenea, sutele de credincioși prezenți au avut posibilitatea să se închine și la părticele din moaștele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, dăruite de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului bisericii din localitatea Zorile, care au fost așezate spre închinare într-un baldachin în curtea sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente