Sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa

La Biserica „Domnița Bălașa” din București, sute de credincioșii au participat la 10 ianuarie 2012 la sărbătoarea Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, ale cărui sfinte moaște ocrotesc sfântul lăcaș. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

În cuvântul adresat la final, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor cum Sfântul Grigorie s-a apropiat de Dumnezeu prin practicarea virtuții: ‘Deși, Sfântul Grigorie de Nyssa nu s-a remarcat ca un bun administrator în eparhia pe care a condus-o, cum a fost fratele său Sfântul Vasile cel Mare, a rămas în istoria Bisericii noastre ca un profund gânditor întru cele ale teologiei, lăsând în urmă lucrări remarcabile pentru care Biserica l-a trecut în ceata sfinților, fiind un apărător al dreptei credințe într-un context politic și religios foarte greu pentru Biserica noastră în secolul al IV-lea’, informează Radio TRINITAS.

Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei, este unul dintre marii părinți capadocieni ai Bisericii, alături de fratele său Sfântul Vasile cel Mare și de Sfântul Grigorie de Nazianz. În 1970 moaștele sale au fost aduse din Grecia și ocrotesc sfântul lăcaș bucureștean.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…