Sărbătoarea Schitului Strâmbu, ctitoria Sfântului Neagoe Basarab

Schitul Strâmbu-Găiseni, din protopopiatul Bolintin, Episcopia Giurgiului, și-a sărbătorit astăzi, 26 septembrie, ocrotitorul și ctitorul, pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab. Sfânta Liturghie a fost oficiată de chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, în biserica schitului care a împlinit 500 de ani de existență.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a vorbit despre importanța acestui sfânt locaș: „Această Biserică a fost ridicată în urmă cu 500 de ani de primul dintre sfetnicii lui, Drăgici Vintilescu. Această biserică este un monument foarte important unde au fost înmormântați rând pe rând ctitori ai acestui așezământ, oameni cu dregătorii și cu rosturi înalte în Țara Românească.

Cu ocazia sărbătoririi Sfântului Neagoe Basarab, Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a acordat al doilea hram acestei Sfinte Mănăstiri, a oferit o icoană a sfântului voievod și un exemplar din învățăturile Sfântului Neagoe către fiul său Teodosie, după cum a spus părintele Mihail Muscariu, Exarhul Mănăstirilor din Episcopia Giurgiului.

Tot la Schitul Strâmbu-Găiseni s-au desfășurat astăzi lucrările Conferinței pastoral-misionare de toamnă cu tema: „2010 – Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești’. Lucrările conferinței, prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Comentarii Facebook


Știri recente