Sărbătoarea Schimbării la Față, ziua Muntelui Ceahlău

Mănăstirea ‘Schimbarea la Față’ de pe Muntele Ceahlău îi așteaptă pe credincioși să participe pe 6 august la hramul acestei așezări monahale. Pentru primirea pelerinilor care vor urca pe culmile Ceahlăului este pregătită și Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău. Personalul administrației Parcului va fi prezent atât la porțile de acces în aria naturală protejată din Durău, Izvorul Muntelui și Bicazu Ardelean, cât și pe traseele turistice, oferind informații și îndrumând participanții la evenimentul religios.

‘În această activitate vom fi sprijiniți de către jandarmii montani ai posturilor din Bicaz și Ceahlău, precum și de polițiștii din cadrul Poliției Bicaz. Pelerinii sunt rugați să respecte instrucțiunile privind regulile de vizitare din Parcul Național Ceahlău, pentru a evita incidentele neplăcute. Cei care vor urca pe Masivul Ceahlău trebuie să fie echipați cu bocanci de munte sau ghete tip adidas, să transporte proviziile în rucsaci, să aibă haine de schimb și pelerine de ploaie. Deplasarea se va face numai pe traseele indicate la porțile de intrare. Traseele vor fi parcurse în liniște și nu se vor colecta exemplare din flora și fauna parcului. Pe trasee nu vor fi abandonate ambalaje sau resturi alimentare, pentru colectarea și transportul acestora spre punctele de colectare din afara parcului fiind puși la dispoziție saci purtând sigla Parcului Național Ceahlău. În caz de necesitate vor fi apelați membrii Serviciului Public Salvamont Neamț, sunând la numărul de urgență 112’, a declarat pentru Ziarul Lumina Cătălin Gavrilescu, directorul Direcției de Administrare a Parcului Național Ceahlău.

Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău poate oferi informații suplimentare la numerele de telefon: 0233.256.600 sau 0726.100.690. ‘Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău dorește ca toți pelerinii să se bucure de sărbătoarea Muntelui Ceahlău, singurul munte cu hram din România și al doilea din lumea ortodoxă, după Muntele Athos’, s-a exprimat Cătălin Gavrilescu.

Din inițiativa Consiliului Județean Neamț, începând cu anul 2009, ziua de 6 august a fost declarată Ziua Porților Deschise. Astfel, cei care intră în Parcul Național Ceahlău în această zi sunt scutiți de taxa de intrare.

Comentarii Facebook


Știri recente