Sărbătoarea Schimbării la față a Domnului la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din Slobozia de Giurgiu

Biserica Ortodoxă prăznuiește în fiecare an la data de 6 august Schimbarea la Față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în altarul de vară al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre minunea Schimbării la Față de pe muntele Tabor, prin care Mântuitorul le-a dat apostolilor dovada anticipată a învierii și dumnezeirii Sale și a mântuirii tuturor celor care vor crede în El. De asemenea, Preasfinția Sa a subliniat că pe muntele Tabor s-a descoperit Fiul lui Dumnezeu, care a luat chipul nostru pentru veșnicie, arătându-ne, prin aceasta, suprema apropiere a lui Dumnezeu față de noi. Schimbarea la Față a însemnat descoperirea Dumnezeirii și a mesianității lui Hristos, ea fiind preludiul transfigurării noastre spirituale și învrednicirea de slava și lumina cerească.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Eparhiei Giurgiului a oferit credincioșilor prezenți icoane cu scena Schimbării la Față a Domnului și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente