Sărbătoarea pompierilor gălățeni

La sărbătoarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, ocrotitorul pompierilor români, astăzi, 15 septembrie 2012, în Catedrala arhiepiscopală din Galați la Sfânta Liturghie au participat și ofițerii, subofițerii și lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Galați. Slujba a fost urmată de un Te Deum, oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

„Prezența la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și la Te Deum a pompierilor, vecini ai Catedralei și ai Centrului eparhial, a arătat cât de profund este înrădăcinat Sfântul ocrotitor al lor, Iosif cel Nou, într-o manifestare de întărire sufletească, pentru că atunci când trebuie să aperi pe alții trebuie să fii apărat de Dumnezeu. Este o legătură profundă între apărarea pe care o primim de la Dumnezeu și apărați fiind de Dumnezeu putem apăra pe semenii noștri”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Ceremonialul s-a încheiat cu o slujbă de pomenire și depunere de coroane la mormintele eroilor pompieri din cimitirul gălățean „Eternitatea”.

În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Pompierilor Români, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a oficiat vineri, în Capela unității Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Eremia Grigorescu”, slujba Vecerniei.

Comentarii Facebook


Știri recente