Sărbătoarea Parohiei vrâncene Panciu

Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea vrânceană Panciu a îmbrăcat astăzi, 7 decembrie, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit astăzi Așezământul social „Sfânta Filofteia”, dar și clopotnița bisericii parohiale, ambele ridicate în apropierea lăcașului de cult, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie în biserica parohiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

„Cu gândul la milostenie părintele Ștefan Aga a zidit așezământul de lângă biserică și clopotnița. Așezământul ca să fie de folos binecredincioșilor creștini care vor face pomeniri pentru cei adormiți întru Domnul, dar să fie folosit și pentru tinerii care au nevoie de îndrumare în aceste vremuri când ei sunt atrași de plăcerile lumii acesteia”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie.

Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a fost ridicată între anii 1972 – 1977, iar construirea așezământului și a clopotniței a început în anul 2008. Pentru întreaga activitate depusă în parohie, părintele paroh a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Epifanie, „Crucea Eparhială”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…