Sărbătoarea Parohiei Sfântul Ilie Titan din București

Cu ocazia praznicului Înălțării Sfintei Cruci, parohia bucureșteană „Sfântul Ilie” – Titan își sărbătorește cel de-al treilea hram.

Pentru ortodocșii creștini din cartierul bucureștean Titan, Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” este inima comunității. Parohia a fost înființată imediat după ‘89, aici fiind ridicat și primul lăcaș de închinare de după Revoluție, informează TRINITAS TV. Astăzi, alături de biserica veche de lemn, s-a ridicat un impunător lăcaș de cult.

Mâine cu prilejul hramului în sfântul așezământ se va oficia Sfânta Liturghie, urmată de parastasul pentru ctitori și binefăcători.

În curtea Bisericii, pe lângă cele două lăcașuri de cult și o capelă mortuară, s-a ridicat o nouă clădire destinată atât lucrărilor administrative ale parohiei cât și altor proiecte filantropice. Printre proiectele sociale ale parohiei se evidențiază o clinică ortodoxă și un așezământ pentru bătrâni, închinate Sfântului Apostol Andrei.

Parohia acordă o atenție deosebită tinerilor. În fiecare duminică, după Sfânta Liturghie, sunt organizate întâlniri cu ei unde sunt dezbătute probleme specifice vârstei, iar la demisolul bisericii noi a fost amenajat un spațiu dedicat special meditațiilor, precum și o bibliotecă.

Comentarii Facebook


Știri recente